Nikon-100-aar-tidslinje

brief-history-of-Nikon-100-years-timeline

Picture 1 of 1

Nikon fejre 100 år

Adorama har lavet en tidslinje for hvad de mener er de vigtigste skridt Nikon har taget på vejen til og være blandt de bedste kamera mærker i verden.

Forskning og udvikling af optisk glas, og til sidst Kamera objektiver (1917-1933)

Fra starten i 1917 indtil udgivelsen af ​​sin første fotografiske linse i 1933 fokuserede Nikon på forskning og
udvikling af optisk glas, samt fremstilling af kikkert, mikroskoper og teleskoper.
Dette kulminerede senere i design og udvikling af virksomhedens tidlige fotografiske linser, der blev designet med hjælp fra tyske ingeniører.

1917

Nikons fødsel: Nippon Kogaku K.K. (Japan Optical Industries Co., Ltd.) er skabt gennem en fusion af Optik Instruments Department of Tokyo Keiki Seisakusho og Reflecting Mirror Department of Iwaki Glass Manufacturing. Dette firma vil senere blive kendt som Nikon.

1918

Første produktionsanlæg: Nippon Kogaku K.K. fuldfører konstruktion på Oi Dai-ichi Plant (nu kaldet Oi Plant) og begynder at bruge kræfter på optisk glasforskning.

1921

Udvikling af Nikons første fotografiske objektiver: Firmaet frigiver Anytar til offentligheden og gør det tilgængeligt i brændvidder på 7,5 cm, 10,5 cm, 10,7 cm, 12 cm, 15 cm og 18 cm. Det blev til med hjælp fra verdensberømte tyske ingeniører og med mikroskopdesigneren Heinrich Acht ved roret af projektets designafdeling. Anytar er mønsteret efter Tessar, som da var standarden på fotografiske linser af høj kvalitet.

1927

Optisk glasmasseproduktion: For at forbedre glaskvaliteten og producere produkter som rivaliserende optisk glas fra andre lande etablerer virksomheden optisk glasmasseproduktion gennem forskning og udvikling samt strenge tests.

1932

NIKKOR Brand Navn:

Navnet NIKKOR, der blev oprettet ved at kombinere “NIKKO” forkortelsen af ​​firmanavnet med bogstavet “R” (bruges som et suffiks for navnene på fotografiske linser på det tidspunkt), er vedtaget som firmanavnet for virksomhedens linser . Navnet blev registreret som et varemærke i samme år.

1933

Nikon’s First NIKKOR Lens:

Aero-NIKKOR, den første linse designet af firmaet til luftfotografering, bliver den første linie af linser under det nyoprettede NIKKOR-mærke.

Nikon fejre 100 år – artiklen forsætter efter reklamen

Udvidelse af firmaet række af Kameraer og objektiver (1946-1977)

I de årtier, der fulgte, fokuserede Nikon på at udvide sine kameraer og linser til at adressere en række nicher. I den henseende begyndte de også at nå ud til flere mennesker gennem grundlæggelsen af ​​klubber og ved at skabe konkurrencer med det formål at finpudse og opdage Nikons brugere. Dette initiativ har også til formål at bringe kameraentusiaster sammen og fremme fotokultur.

1946

Nikon Brandet: Firmaet der stadig var kendt som  Nippon Kogaku K.K. , begyndte at bruge “Nikon” som navn til deres kameraer.

1948

Føreste Nikon Kamera: Nippon Kogaku K.K. introducerede ” Nikon Model I “, som var det første til og blive lanceret under ” Nikon ” navnet. Det blev oprindeligt bare kaldt “Nikon”, men blev senere ændret til “Nikon Model I” for at skelne det fra efterfølgende kameramodeller.

1952

Nikkor Club blev til: Nikkor Club er grundlagt som en international organisation af verdensberømte fotografer, topfotografer fra Japan, noveller og endda filmaktører. Formålet var at forbinde brugere af NIKKOR-objektiver fra hele verden.

1957

Nikon SP: Virksomheden frigiver sit signatur afstandsmåler kamera, Nikon SP, som var et flagskib af afstandsmåler kameraer i landet. Det blev et af de mest anerkendte professionelle kameraer på det tidspunkt og vandt grand prix på World Expo i Bruxelles i 1958.

 

1959Første udskifteling Linse SLR:Firmaet frigiver NIkon F, som var det første udskiftelige objektiv kamera af sin art. Det introducerede forbrugeren til mange af verdens første funktioner, herunder den praktiske anvendelse af et motordrev og en eksponeringsmåler fuldt forbundet med blændeåbningen. Det var placeret på markedet som et avanceret spejlreflekskamera.

Verdens første Tele Zoom Linse:

I samme år var Nippon Kogaku K.K. udgivet Auto NIKKOR Telezoom 8,5 – 25cm f / 4-4,5-verdens allerførste telefotozoomobjektiv til stadig fotokameraer.

1962

Ultra Micro-Nikkor: Nippon Kogaku K.K. frigiver sin linje med Ultra Micro-NIKKOR optiske linser, som tog verden med storm på grund af det faktum, at den havde den højeste opløsning af ethvert optisk objektiv i verden på det tidspunkt.

1963

Første Vejrforseglet Kamera: Selskabet udgiver sit første all-weather kamera, som blev kaldt NIKONOS. Dette kamera blev designet til at modstå korrosion, vand og tryk.

1969

Første Nikon Foto Konkurrence: Virksomheden har den første ” Nikon Photo Contest “, så kendt som Nikon Photo International, for at opretholde fotokultur og fremme samspil mellem fotografentusiaster fra hele verden.
1971

Producere kamera til NASA: The American National Aeronautics Space Administration (NASA) anmoder om specielt designet, rum klar kameraer til deres Apollo 15 og 17 missioner. Nippon Kogaku K.K.  fandt derfor på Nikon Photomic FTN, som blev konstrueret til at modstå de ekstreme omgivelser i rummet.

Nikon F2: Nikon frigiver den ikoniske Nikon F2, som var et pålideligt, brugervenligt og funktionelt kamera, der var stærkt kritiseret af professionelle fotografer, især avis og magasinfotografer i det årti.

Udvikling af Extra-Low Dispersion Glas: Virksomheden begynder at udvikle ekstra lavt dispersionsglas, som i vid udstrækning anvendes i nutidens moderne linser til NIKKOR-objektiver.

1972

Verdens første Extra-Low Dispersion Linse: NIKKOR-H 300mm F2.8, der var den første linse til at bruge ekstra lavt dispersionsglas, blev frigivet.

1975

Verdens første Vidvinkel Zoom Linse: Nippon Kogaku K.K. frigiver verdens første fuldt udbredte vidvinkelzoomobjektiv –

Zoom-Nikkor 28-45mm f / 4.5.

1977

Verdens første Titanium SLR Hus: Nikon F2 Titanium Uemura Special, var verdens første titanium spejlreflekskamera, udviklet og udgivet for at imødekomme behovene hos den berømte japanske eventyrer, Naomi Uemura, for sin tur til Nordpolen.

 
Nikon fejre 100 år – artiklen forsætter efter reklamen

 

Ændringer i Produkter og Branding  (1980-1997)

Nikon F3 camera and lenses

Nikon F3 kamera and objektiver
Nippok Kogaku K.K. fortsatte med at udvikle flere kameraer og linser for at udvide sin produktbase. Det var i denne periode fokuseret på integrationen af ​​autofokus og udviklingen af ​​sine første digitale kameraer.

Denne æra i virksomhedens lange historie er også vidne til visse større ændringer i kameraets æstetik, logo og andre branding elementer, hvilket vil påvirke Nikons virksomheds- og markedsidentitet i de kommende år.

1980

Nikon F3: Virksomheden tilføjer et andet udskifteligt objektiv-SLR-kamera til Nikon F-linjen – Nikon F3. Det tilbød nogle af de nyeste elektroniske teknologier på det tidspunkt og pralede på mange af verdens første funktioner, såsom elektronisk lukkerkontrol og indbygget LTL-måling.

Den ikoniske Røde tråd: Et nyt design, konceptualiseret af italiensk bildesigner Giorgetto Giugiaro, introduceres med Nikon F3. Bortset fra den elegante nye æstetik, bærer den den ikoniske røde linje, som vi stadig ser i moderne Nikon-kameraer i dag.

1983

Første Kompakt kamera: Selskabet markedsfører Nikon L35AF, dets første kompakt kamera. Det blev også kaldt “One-Touch” i USA.

Udvikling af Autofokus Mekanisme til SLR kameraer: Nippon Kogaku begynder udvikling af autofokusmekanismen til spejlreflekskameraer og frigiver derefter Nikon F3AF.

1986

Første SLR med indbygget autofokus: Nikon F-501 bliver udgivet. Det var det første Nikon SLR-kamera, der havde sine autofokusmekanismer indbygget i huset.

Verdens første objektiv med indbygget CPU: Virksomheden introducerer NIKKOR 50mm f / 1.8S, som var den allerførste linse i verden, der havde en CPU indbygget.

1988

Nippon bliver til Nikon: Nippok Kogaku K.K. gennemgår rebranding for at hjælpe med at etablere og styrke mærket globalt. På grund af det udbredte omdømme af Nikon-kameraets mærke, slipper firmaet det navn, som den har opereret under de sidste 70 år (Nippon Kogaku K.K.) og begynder at bruge firmaets navn på Nikon Corporation. Nikon begynder også at bruge Nikon-logoet og logotypen til at forstærke brandets identitet både nationalt og globalt.

Nikon F4: Den nyligt genkendte Nikon udgiver den fjerde rate i deres meget populære serie af F-serie SLR-kameraer. En anden verdens første, den prisbelønnede F4 er det første spejlreflekskamera, der har en vertikal sensor til måling.

1992

Første undervands kamera: Nikon udgiver NIKONOS RS – Verdens første undervands-spejlreflekskamera, der gør det muligt at autofokusere under vandet. Nikonos RS blev designet med vandkontaktoptik, og er et nyttigt redskab til videnskabelig undersøgelse af undervandsforhold og dyrearter.

1995

Digital SLR-Type Kameraer: Nikon E2 og E2s, udviklet i samarbejde med FUJIFILM Corp, gav fotojournalister, studiefotografer og retsmedicinske dokumentarer den effektivitet, der var nødvendig for at producere billeder af høj kvalitet til deres job. Disse kameraer kom med et Reduction Optics System og kunne bruges sammen med de fleste F-mount linser.

1997

Første digitale kompakt kamera: Virksomheden markedsfører deres første digitale kompaktkameraer – Nikon COOLPIX 100 og COOLPIX 300. Den første gav brugerne mulighed for at forbinde til computeren via en kabel for at give mulighed for direkte dataoverførsel. Sidstnævnte havde i mellemtiden et touch-panel display, som kunne betjenes ved hjælp af en speciel styluspen.

Verdens første Zoom Macro Objektiv: Nikon udgiver AF Zoom Micro-Nikkor 70-180mm f / 4.5-5.6D ED, som var verdens første zoom makro (eller mikro, som Nikon beskriver dem) linse. 

Nikon fejre 100 år – artiklen forsætter efter reklamen

Realisering af en ny vision og lancering af produkter til at gå med de skiftende tider

(1999-2016)

Nikon D90 DSLR camera
Nikon D90 DSLR camera

1999

Nikon D1: Nikons flagskib professionelle DSLR-kamera frigives. Nikon D1, et DSLR-kamera med udskiftelige linjer rettet mod professionelle, var pakket med masser af verdens første funktioner som integreret styring af måling og hvidbalance og tonekompensation. Det tilbød også enestående billedkvalitet og kamerafunktionalitet til en yderst konkurrencedygtig pris (ca. tre gange billigere end Nikons konkurrenter). Op til denne dag fortsætter virksomheden med at oprette professionelle DSLR’er baseret på denne model, med det seneste D5.

2003

Nikon’s Nye Logo: Virksomheden vedtager et nyt mærkesymbol, som de stadig bruger i dag. Det stærkt genkendelige gule logo symboliserede begrebet “fusion af fremtidens muligheder med pålidelighed.”

2004

Den sidste i Nikon F-Serien: Da digital fotografering blev populær, begyndte interessen for film-spejlreflekskameraer at falde. I 2004 frigiver virksomheden Nikon F6, som skulle være den sidste rate i deres meget populære flagskibs Nikon F-serie linje. F6 kombinerer de velkendte funktioner i de tidligere Nikon F-kameraer og de nyeste teknologiske fremskridt i løbet af denne tid.

2005

Verdens første Kompakt kamera med WIFI: Nikon udgiver COOLPIX P1, det første kompakte kamera med indbygget WiFi, den første af sin art i hele verden på det tidspunkt.

Verdens første objektiv med Nano Crystal belægning: AF-S VR Nikkor ED 300mm f / 2.8G IF-ED er endnu en af ​​verdens første fra Nikon, da det er den første NIKKOR-objektiv, der har den populære nanokrystalcoating.

Verdens første kompakt kamera med Ansigt genkendelse i Autofokus: Nikon afslører COOLPIX 7900. Det er et bemærkelsesværdigt produkt fra mærket, da det er det første kompakte digitalkamera, der har autofokus med ansigts genkendelse, som gør det muligt for kameraet automatisk at registrere ansigter til skarpere fokus.

2008

Verdens første DSLR med Vidoe: Evnen til at optage video er en velkendt funktion i nutidens moderne DSLR-kameraer, men det hele startede med Nikon D90. I 2008 frigiver Nikon 12,3 megapixel DSLR-kameraet, som var den første af sin art til at optage video.

2009

Verdens første kamera med indbygget Projector: Nikon beviser igen at de aldrig holder op med at forny, her frigiver man Nikon COOLPIX S1000pj-det første digitalkamera i verden med en indbygget projektor.

2009 to 2010

Nikon ombord på den internationale rumstation: NASA kontakter igen Nikon og de give dem kameraer og linser, denne gang for at optage billeder i den internationale rumstation. Fra 2009 til 2010 leverer Nikon flere D3S og D3X DSLR-kameraer samt forskellige udskiftelige linser som AF-S NIKKOR 14-24mm f2.8G ED og F-S NIKKOR 400mm f / 2.8G ED VR til NASA.

2011

Første avancerede kameraer: Virksomheden kombinerer kompaktkameraet og DSLR – Det bliver til Nikon 1 J1 og Nikon V1- Nikons første avancerede digitale kameraer. Disse er kompakte digitale kameraer, der giver mulighed for udskiftelige linser.

2012

Nikon D4: Nikon markedsfører en af ​​sine mest fremragende DSLR-kameramodeller, Nikon D4, som er en væsentlig forbedring i forhold til Nikon D1. For at imødekomme kravene fra både amatør- og professionelle brugere. På det tidspunkt var det Nikons hurtigste og mest funktionsfyldte DSLR-model, hvilket gør det til et godt valg til krævende fotograferingsapplikationer som sport og actionfotografering.

2013

Verdens første vandtætte og stødsikre digital kamera: Nikon markedsfører Nikon 1 AW1-det første digitalkamera (med udskiftelige linser), der kunne bruges under vand.

2015

Første kompakt kamera med Telefoto Zoom: Nikon udgiver et kompakt digitalkamera, der tillader ekstrem telezoomering. Med et 83x optisk zoomobjektiv giver COOLPIX P900 brugeren bærbarheden af ​​et kompakt digitalkamera og de forskellige optagelsesfunktioner i en telelins. Det har også en hurtig maksimal blænde og et Super ED-objektiv (ekstra lav dispersion).

Nikon Museum: For at markere Nikons 100 års jubilæum åbner firmaet Nikon Museum i Shinagawa, Tokyo.

2016

Nikons mest avancerede professionelle DSLR til dato: På det 99. år kommer Nikon med deres mest avancerede professionelle DSLR til dato. Nikon D5, som betragtes som den hurtigste og mest præcise DSLR ud af alt, som mærket har i deres store lineup. Det kan prale af højt avancerede funktioner som fx fotografering med fuldfokus i autofokus (AF) og automatisk eksponering (AE) , et udvidet følsomheds område, der går op til ISO 3280000 og 4K UHD videooptagelse ved 30fps.

100 Million objektiver: Nikon rammer en imponerende milepæl i virksomhedens århundredes historie efter at have nået 100 mio. Mærket for det samlede antal NIKKOR-objektiver fremstillet til deres udskiftelige objektiv kameraer.

Første action kamera:

Nikon lancerer sin første serie af action-kameraer. KeyMission 360, KeyMission 170 og KeyMission80 er alle  Vandtætte, slagfaste og med den verdenskendte billedkvalitet, som efterhånden forventer fra Nikon.

og det var så det.. — 100 års revolutionerende optiske instrumenter fra en af ​​verdens største og mest elskede kameraer.

Som fejring af virksomhedens første 100 år har Nikon udkommet med en række særlige 100-årsjubilæumudgaver af udvalgte kameraer, linser og tilbehør. Disse specialudgaveprodukter har alle Nikons 100 års jubilæums logo.

 
Nikon fejre 100 år – artiklen forsætter efter reklamen

kilde – Adorama

Facebook kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *