Smart home  – De fleste har nok set eller hørt om et ” Smart home ” –  Jeg har i hvert fald og jeg syntes det er herre smart ! 

Derfor har jeg kastet mig ud i at gøre vores lejlighed til den ” smarteste ” lejlighed i hele Nørresundby, hertil skal der bruges en masse grej.

jeg har planer om følgende opgraderinger :

    • Udskiftning af alle termostater til smarte termostater fra firmaet TADO
    • Udskiftning af alle lamper / pærer til IKEAS tråfri serie
    • Luft sensorer i soveværrelse – stue og kontor ( mere om hvorfor senere )
    • På sigt skal der også kigges på dørlåse til lejligheden / evt hus
    • Montere smart kontakter på el apparater der kun bør kører på bestemte tidspunkter ( blæsere om sommeren )

Jeg har grundet min kærlighed til apple økosystemet valgt at gå med produkter der kan samarbejde med apples homekit så jeg der igennem kan ende med at styrer hele lejligheden fra min mobil, også selvom jeg sidder på Mallorca og slapper af i solen.

Hvorfor har jeg valgt lige præcis disse produkter blandt de mange på markedet ??

Alle valg er taget efter en længere process hvor jeg har læst side op og side ned, samt set et hav af videoer omkring de produkter der nu er en del af æble økosystemet.

Det er meget vigtigt for mig at det er pålideligt, jeg gider ikke bruge penge på noget der skal reconnectes flere gange om måneden. Det skal bare virke…..

Som før nævnt er ” apple homekit ” delen vigtig for mig da jeg ønsker at kunne automatisere så meget som muligt samt lave eventuelle ændringer ude fra.

Nok er jeg nørdet, men at sidde og kode alt muligt det magter jeg simpelthen ikke.  I hvert fald ikke når jeg kan være fri 🙂
Tråfri fra IKEA

Alt det her smarthome startede faktisk lidt som en joke fra min kæreste og sigermor. Til jul var vi blevet enige om ikke at give de store gaver, så da jeg er gamer og vildt med LED lys i min pc,mus og tastatur mente min kæreste og svigermor at et startkit fra IKEA tråfri var en god ide.

Jeg brugt her efter det meste af jule aften og dagene her efter på at sætte mig ind i denne serie, og jeg blev ret kort efter enig med mig selv om at det skulle da i hele lejligheden.. ( mon ikke hun fortryder den gave en dag :’) )

IKEA blev valgt og jeg har ikke set mig tilbage.

Jeg overvejede kort Philips HUE men efter jeg så priserne på selv de enkelte produkter droppede jeg hurtigt den ide.

Faktisk syntes jeg det er så lækkert et system at jeg har valgt at lave en Facebook gruppe for ligesindede den kan du finde her.

Siden jeg begyndte at indkøbe dele af systemet er der kommet en så kaldt driver til. En lille omformer til skabes belysning så som deres ” norrfly LED ” 

IKEA NORRFLY LED LAMPE
IKEA NORRFLY LED LAMPE MONTERET I TØJSKAB

Denne lampe har ud over integrations muligheden med Applehomekit og IKEA trådri, også sin egen sensor.

Så den kan tænde og slukke når et skab åbnes.

Indtil vider er jeg oppe på :

12 pærer
5 flernbetjeniger
1 Bevægelses sensor
1 Internet bro ( nødvendigt for kontrol via Apple homekit eller IKEA app )

og planlægger indkøb af 2 Driveres og 5 NORRFLY lamper inden for den nærmeste fremtid.

Luft sensorer

Som jeg også nævner i listen så skal der indkøbes sensorer der måler tre ting

-Temperatur
-Luft fugtighed
-Luft kvalitet

Disse skal blandt andet hjælpe med at holde luft fugtigheden i vores soveværelse nede, da vi døjer lidt med svagt skimmel og en utæt væg pga af en kuldebro i væggen.

Det er så meningen af denne sensor skal kunne sende besked til en blæser i soveværelset om at starte når kvaliteten når under en vis værdi.

Da jeg selv døjer med forhøjet slimproduktion pga en irritation i halsen ( lægerne er ved at kigge på det ) ønsker jeg en måling af luft kvaliteten i soveværelset så jeg kan følge med og se om det har en virkning min hals, om der er koldt eller varmt eller om der er helt andre faktorer der spiller ind her.
Automatisk varme

Efter at have støt på dette produkt flere steder måtte jeg jo lige se hvad det var for noget, og hold da helt op !
Inden man overhovedet kommer i gang falder man over producentens påstand som nok var det der fik mig overtalt.

De garantere et besparelse på op imod 30% efter det første år, er du ikke i nærheden af den besparelse refundere de pengene..

Det må da siges at være en producent der stoler på sit produkt.

Jeg læste igen side op og side ned. og har noget set noget der minder om 15-20 timers video om produktet, og besluttet mig for at prøve det.

Dog i første omgang kun en enkelt termostat uden internet opkobling.

Denne har jeg så monteret i soveværelset for her mente jeg det var bedste af teste på grund at vores problem med den utætte væg.

Før jeg fik monteret TADO kunne jeg tydeligt hører hvordan radiatoren stod og ” hissede ” når den skulle varme soveværelset op, efter jeg har skiftet har jeg blot sat termostaten på 22c.

Og så sørger den automatisk for at regulerer for varmen så der er omkring de 22C i lokalet.

Det kan dog være lidt svært for den lille sensor i termostaten at måle et helt rum. Her anbefales det i større rum at montere en ekstern sensor fra TADO der kan tale med termostaten.

tado termostat

 

Det var så en ” kort ” intro til min smarte lejlighed og hvilke produkter jeg har valgt, der vil løbende komme reviews af de forskellige produkter og på sigt kommer der nok også en Youtube kanal op og køre hvor jeg samler mit Smart home tech og Kamerablogger.dk

Har du spørgsmål til nogle af produkterne så skriv endelig. Har du også noget ligene  eller vil du bare gerne blive klogere så kig forbi mine to facebook grupper
– IKEA TRÅFRI – Danmark
– Danske Smart Hjem – gør dit dumme hus smartere

// DanielFacebook kommentare

One thought on “Mit Smart home”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *